Energiakezelések – elindulás az úton

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó Kristályakadémia®

Kristályakadémia® :: Kristályakadémia®
            A Kristályakadémia® képzései, a tradicionális reiki, a kristálygyógyászat, a tantra jóga, a meditációs technikák az élet alapvető kérdéseinek megválaszolásában segítenek: ki is vagyok én valójában, hogyan kerülhetek kapcsolatba valódi, felsőbb énemmel, mi a célom ebben az életben, hogyan teljesíthetem sorsfeladatomat, hogyan kerüljön egyensúlyba testem, lelkem és szellemem, hogyan őrizzem meg az egészségemet, mit kell tennem lelki, szellemi fejlődésem érdekében? Az önmagunk megismerése felé vezető, akadályokkal és feladatokkal teli, szép, de nehéz úton Kardos Anita, a Kristályakadémia® alapítója és vezetője indított el engem néhány évvel ezelőtt.

Anitától most azzal kapcsolatban kértem tanácsot, hogy milyen irányban induljon el, miért kezdje el és milyen képzést válasszon az, aki érdeklődik az energiakezelések iránt?

- Nagyon változó, hogy ki miért kezd el foglalkozni energiákkal: van akinek egészségügyi problémái vannak, és szeretne meggyógyulni, van aki a környezetében élőknek - családtagoknak, barátoknak - akar segíteni, de magánéleti, párkapcsolati, munkahelyi problémák miatt is sokan fordulnak az energiakezelések felé. Vannak, akik  belső késztetést éreznek, hogy fejlődjenek, harmóniát teremtsenek testükben-lelkükben-szellemükben, és ezáltal teljesebb életet éljenek. A tanítványok egy része kíváncsi, szeretné megismerni a számára még nem érzékelhető, ismeretlen világot, vagy hisz abban, hogy a világ több, mint a fizikailag érzékelhető Kék Bolygó és nem mi emberek állunk egyedül az élővilág csúcsán.
A Kristályakadémián® mi először a tradicionális reiki képzést ajánljuk, mert az Egyetemes Életerőnek, a szeretetnek ez az energiája sok változást hoz az emberek életébe: a Reiki energia megtanít másképp gondolkodni a világról. Nagyon lényeges, hogy az energia hatását mindenki saját magán tapasztalja meg, nem azért mert látta valakinél, vagy hallotta valakitől. Aztán a bekövetkező változás kétszeresen is érezhető: egyrészt az egyénben végbemenő fejlődés kihat a környezetére, másrészt a technika elsajátításával mindenki képessé válik másokat is kezelni a reiki energiával.

Milyen téveszmék merülhetnek fel a tanulás, a fejlődés során?

-    Elsősorban ez az út nem a gyorsaságról szól. Ha valaki belegondol, egy gyermek felnövekedéséhez is idő kell, évekbe telik, amíg megtanul beszélni, olvasni, számolni. Tehát ne várja senki, hogy a változás egyik napról a másikra bekövetkezik. A fejlődéshez türelemre és kitartó munkára van szükség. Az energiakezelések képzésének célja az önmegismerés. Minden technika a valódi énünk megtalálásához, az önmagunk elemzéséhez szükséges utakról szól, céljuk, hogy felismerjük azt a programot, amit jelenlegi reinkarnációnkban futtatunk, mindazt, ami szükséges a lélek és a tudat fejlődéséhez. Ez a felismerés nehéz, hiszen a leszületésnél a feledés fátyla borítja be a jelenlegi életprogramot. Én hiszek a halál utáni életben, az újjászületések szükségesek ahhoz, hogy jó és rossz dolgokat is megtapasztaljunk, legyen részünk nyomorban és fényűzésben egyaránt. A végső cél azonban minden esetben a szeretet, a határtalan önzetlenség elérése. Ehhez több út is vezet, a technikák kiválasztásában mindenki hallgasson a szívére, hol érzi a legjobban magát, mi szolgálja legjobban a fejlődését.
Nem szabad elfelejteni, hogy mindenki a saját sorsáért felelős, nem hibáztathatunk másokat az életünkben felmerülő nehézségekért, sikertelenségekért és gondokért. Sokszor nehéz önmagunknak és másoknak is bevallani, hogy egy élethelyzetben, életfeladatban tévedtünk, kudarcot vallottunk. Ne ragaszkodjunk ahhoz, ami nem megy! Gondoljuk át, hogy ami csalódást okozott, az miben szolgálta a fejlődésünket! Hihetetlen megkönnyebbülést okoz, amikor felismerjük, hogy mi voltunk gátjai saját fejlődésünknek.
 

- Milyen veszélyekkel jár, ha valaki elindul a szellemi úton?

A belső érzékelés fejlődésével nagy a veszélye, hogy az ego megerősödik, és úgy érzi valaki, hogy különlegesebb, több és más lett, mint a többi ember. Pedig az öntudatra ébredéssel együtt jár az isteni lényeg meglátása, az a felismerés, hogy egy vagyok a többi emberrel. A cél, hogy mindennapi életében mindenki úgy éljen, mint egy átlagos ember, de értékrendjében, gondolkodásmódjában, életminőségében változzon a szeretet és az elfogadás irányába.

„Légy szürke kisegér, de legyél ott, amikor szükség van rád!” – ezt tartsa mindenki szem előtt az út során!

 

főnixmadár

PARTNEREK

Közelgő események

No current events.

Kövesd a főnixmadarat!

SFbBox by afl odds