Az aranyló méz

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 


www.igazimez.hu

www.igazimez.hu
A mézet a méhek finomítják, kalóriaértéke a cukornál is magasabb. Sokkal édesebb nála, közvetlenül a vérbe szívódik fel, mégpedig igen gyorsan. Viszont a mézben lévő ásványi anyagok és enzimek miatt nem borítja fel a szervezet ásványianyag-háztartását úgy, mint a cukor.

A mézet évszázadokon keresztül gyógyszerként használták, már az Ószövetség is ír a méhek tartásáról, a méz szüreteléséről, valamint bizonyíték van rá, hogy az ókori egyiptomiak ételnek és orvosságnak is használták.  
Homérosz Iliászában és az Odüsszeiában is többször említésre kerülnek a mézfogyasztás isteneknek tulajdonítható előnyei. Pithagorasz úgy tartotta, hogy a méz szüli a gondolatokat, sőt, a megszületett ideákat kristálytisztán szűri, ezért tanítványaival mézen és kenyéren élt. Hippokratész, az orvoslás atyja pedig forró mézes tejet írt elő a légutak megbetegedéseire. A módszert még ma is alkalmazzák. A mézet emlegették szerelmi bájitalként, csak úgy, mint az örök fiatalság elixírjeként. Beláthatatlan idő óta minden népnél afrodiziákum és serkentőszer hírében áll.

Magyarország területén már a honfoglalás előtti időszakban is foglalkoztak méhészettel az itt élő népcsoportok. A bevonuló magyarok eltanulták és folytatták ezt a mesterséget. A 17. században aztán az új világítóanyagok (olaj, paraffin) és az egyre nagyobb méreteket öltő cukorfinomítás miatt háttérbe szorult a méhészet.


A méz 70 féle gyógyító tulajdonsága közé tartozik az antibakteriális, a gyulladáscsökkentő, a nyugtató és az emésztést segítő hatása. Minden méz, akár nyers, akár melegített, természetes módon harmonizálja a májat, semlegesíti a méreganyagokat, enyhíti a fájdalmat.

A pasztőrözött, illetve főtt méz gyógyítja a száraz, rekedt torkot és a száraz köhögést, mindkettő alkalmas gyomorfekély és székrekedés kezelésénél, rá lehet tenni a megégett bőrfelületre. A másnaposan evett kávéskanálnyi méz megszünteti az ital utáni sóvárgást. A méz harmonizáló hatása érvényesül túlhajszoltság, menstruációs problémák, vagy a sós, zsíros ételek miatti fáradtság esetén.

A méz összetétele:
* 18 aminosav ( Taurin, Arginin, Cisztin, Timin, Karnitin,…)
* 22 ásványi anyag (Vas, Mangán, réz, Kálium, Kálcium, Zink, Silícium, Foszfor, Jód, Alumínium, Nikkel, Lítium, Titán, Ozmium, Bór, …)
* Szőlőcukor (glükóz), Gyümölcscukor (fruktóz)
* Vitaminok B1 (tiamin), B2 (ribofalvin), B6 (piridixon), PP (nikotinsav), B11 (folsav),  B5 (pantoténsav)
* Enzimek (kataláz, peroxidáz, redukáz, glükozoxidáz, invertáz, amiláz..)
* flavonoidok ( 6 flavonol, 4 flavonol, pinocembrin,)

Rendszeres fogyasztásával az alábbi betegségek előzhetők meg:
* Szívbetegség
* Keringési zavarok
* Máj- epe- vesepanaszok
* Gyomor- nyombélhurut
* Gyulladásos megbetegedések
* Szerzett cukorbetegség
* Endorkin mirigybántalmak
* Nőgyógyászati panaszok
* Stressz
* Álmatlanság
* Sugárártalmak csökkentése (rádiótelefon, káros földsugárzás, elektromos vezetékek..)
* Influenza, láz
* Csontritkulás
* Vérképzési problémák
* Fizikai- lelki állóképesség növekszik
* Vitaminhiányos állapotok
* Húgyúti panaszok
* Izomgörcsök
* Pollenallergia
* Érelmeszesedés

Forrás: www.igazimez.hu
 
A valódi termelői méz ára:
vegyes virág méz: 1200-2100 Ft/kg
 akác méz.: 1300-2100 Ft/kg
fajtamézek.: 1500-2200 Ft/kg


Kérdezzétek a főnixmadarat, ha szeretnétek beszerzési forrást!

PARTNEREK

Közelgő események

No current events.

Kövesd a főnixmadarat!

SFbBox by afl odds