Fehér cukor helyett: Xilit, Eritrit, Sztívia
A nyírfacukor fehér, édes, kristályos szénhidrát, egy természetes cukorféle. Íze, megjelenése szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukoréval, az emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezője. A nyírfacukor fogyasztása önmagában nem vezet elhízáshoz, jótékony hatással van fogainkra, lúgosítja szervezetünket, nem kell inzulin a hasznosításhoz, gyorsítja az emésztési folyamatokat és segíti a kiválasztást.
Számos klinikai kísérlet igazolja, hogy a nyírfacukrot a szervezet rendkívül lassan dolgozza fel, és nem teljes mennyiségben. A nyírfacukor nem okoz hirtelen változást a vércukorszintben: sem annak emelkedését, sem csökkenést nem váltja ki; inkább stabilizálja, alacsonyan tartja azt. A diabéteszben szenvedők – a nyírfacukor használatával – úgy fogyaszthatnak édes ételeket, hogy vércukorszintjük nem emelkedik meg.
A nyírfacukor emésztéséhez nincs szükség inzulinra.
Felnőttek, gyermekek, cukorbetegek, várandós kismamák, fogyni vágyók és candida-diétán lévők is egyaránt biztonsággal fogyaszthatják.
A nyírfacukor előnyei/tulajdonságai:
* Enyhíti a természetellenes éhségérzetet
* Csökkenti a cukor és szénhidrát iránti vágyat
* Elősegíti az emésztési folyamatokat, gátolja a székrekedést
* Alacsonyan tartja és segít stabilizálni a vércukorszintet
* Nem növeli a test inzulin szükségletét
* Alacsony kalória és felszívódó szénhidrát tartalom
* Lassítja a fogszuvasodást, a fogkőképződést, csökkenti a lepedékképződést
* Nem táplálja a kártékony baktériumokat szervezetünkben
* Igazoltan használható a gombás fertőzések, a Candida esetén is
* Lúgosító, méregtelenítő hatású
* Elősegíti a kalcium és B vitaminok felszívódását
Eritrit
Az Eritrit, vagy Erithritol teljesen természetes eredetű édesítőszer. A természetben is megtalálható különböző gyümölcsökben pl.: körtében, görögdinnyében, szőlőben, de még a borban is. A cukornál mintegy 30%-kal kevésbé édes, de grammonként mindössze 0.2 kalória van benne, amely gyakorlatilag nullának tekinthető.
Az erithritol egy kis molekula, nagy része gyorsan felszívódik a vékonybélben, csupán minimális mennyiség jut a vastagbélbe, így nem okoz olyan tipikus bélproblémákat, (pl.:hasmenés) mint más cukoralkoholok. Glikémiás indexe alacsonyabb a többi cukoralkoholénál, még a xiliténél is. Egyes országokban 0 glikémiás indexűnek írják le. Nincs hatással az inzulintermelésre, így cukorbetegeknek is nagy segítség lehet.
A cukoralkoholok közül az eritritolnak van a legerősebb gombaszaporodást gátló hatása, így candida diétásoknak sem kell lemondani az édes ízek élvezetéről. Csökkenti a fogszuvasodás kockázatát. Fogyni kívánóknak is kiváló segítség lehet.
Sztívia
A Sztívia (magyar neve: jázmin pakóca) szubtrópusi évelő növény. Levelei rendkívül kellemes édes ízűek. Természetes édesítőszer, viszont a cukorral ellentétben kalóriamentes. Használata mindenkinek javasolt, édesítésre és gyógynövényként is.
Jó tulajdonságai édes íze mellett, hogy a lép, a máj, és a hasnyálmirigy működését serkenti, így hosszantartó fogyasztás esetén képes a vércukorszintet csökkenteni. Cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott.
Kutatások bebizonyították, hogy a magas vérnyomást csökkenti, ugyanakkor a normális vérnyomást nem változtatja meg. Vashiányos állapoton javít. Segít a méreganyagok eltávolításában is. A Sztívia javítja az emésztést, és jótékony hatással van a bélműködésre. Erős gombaölő hatása miatt a candida kezelésére is javasolt növény.
Rendszeres fogyasztása csökkenti a dohányzás, az alkohol és az édesség utáni vágyat. Ásványi anyag és vitamin tartalma sem elhanyagolható szempont. Magyarországon is kapható már szárított levél, por, szirup, őrlemény és kivonat formájában is.
www.termeszetgyogyaszat.info
Az eddigi kutatások szerint a sztívia:
Javítja az emésztést
Csökkenti a magas vérnyomást
Gyulladáscsökkentő hatású
Alkalmazzák bőrbetegségekre
Csökkenti a gyomorsavat
Antibakteriális tulajdonságai révén segít a fogszuvasodás megelőzésében
Kérdezzétek a főnixmadarat, ha szeretnétek beszerzési forrást!