Főzet a hasi ciszták, tumorok eloszlatására

Felhasználó értékelés


Saját tapasztalataim alátámasztják, hogy az alábbi főzet hatékonyan segíti a hasi ciszták, daganatok szétoszlatását. A receptet Paul Pitchford Gyógyító táplálkozás című kiváló könyve írja le, és emellett kifejti a pangó vér szerepét ezeknek a hasi képződményeknek a kialakulásában.

Bővebben: Főzet a hasi ciszták, tumorok eloszlatására

Gyógynövények női bajokra

Felhasználó értékelés

A premenstruációs tüneteket, a fájdalmas mentsruációt, az erős vérzést, a gyulladást, a fehér folyást vagy a klimax tüneteit enyhítő gyógyító növények használatával kapcsolatban - mennyiség, fogyasztási gyakoriság, fogyasztás időtartama – fordulj gyógynövény szakértőhöz! (www.fonixmadar.hu/gyogynoevenyek/84-gyogynoevenyek-hatoanyagai)

Bővebben: Gyógynövények női bajokra

Gyógyító növények

Felhasználó értékelés


Marcus/Freedigitalphotos.netAmikor egy erdőben sétálunk, nemcsak az illatokat, a levegő frissességét szívjuk magunkba, hanem a sejtjeinkben érezzük a fák, virágok, növények éltető energiáját. A belőlük sugárzó természetes harmóniára szervezetünk is a teljes összhang megteremtésével válaszol:  jól érezzük magunkat a bőrükben. Emlékszem, gyermekkoromban a kertünkben a fáról frissen leszakított alma vagy szőlő nemcsak zamatosabb volt a nagyvárosi bevásárlóközpontban megvásárolt társánál, hanem elfogyasztásakor éreztem, ahogy éltető erővel tölti fel szervezetemet. Ugyanez a hatás érvényesül minden növény, így a gyógynövények esetében is, amelyek élő formában történő fogyasztása jelentős mértékben segíti szervezetünket a regenerálódásban, élő energiával való ellátásában, így jelentősen javítja közérzetünket, hétköznapjaink minőségét.

Bővebben: Gyógyító növények

Gyógynövények felhasználási módjai

Felhasználó értékelés

cbenjasuwan/Freedigitalphotos.net

Forrázat (infúzum)
A forrázat során a gyógynövényekből a vízben oldódó hatóanyagokat vonjuk ki. Forrázással vonhatjuk ki a keserűanyagokat, a flavonoidot, a kumarint, a bioaktív anyagokat és az illóolajokat. A felforrt, lobogó vizet ráöntjük a gyógynövényre, majd lefedve 3-5, maximum 10 percig áztatjuk. Ha a hőre érzékeny anyagokat (illóolaj, vitaminok) szeretnénk megkímélni, akkor a teafű felét előző este hideg vízbe áztatjuk, majd másnap a másik feléből forrázatot készítünk, végül összevegyítjük a két fél adagot. Majd leszűrjük a teát és átnyomkodjuk, hogy minden alkotó belekerüljön teavizünkbe.

Bővebben: Gyógynövények felhasználási módjai

Gyógynövények hatóanyagai

Felhasználó értékelés

Bienchen/Pixmac.huA gyógynövényekben, zöldségekben, gyümölcsökben található hatóanyagok egy része közvetlenül a szervezetünkbe kerüléskor, változatlan formában hasznosul. Míg vannak olyan hatóanyagok, amelyekből más kémiai anyag, molekula keletkezik egy másik anyaggal való találkozás után, amelyet azután hasznosít szervezetünk.

Bővebben: Gyógynövények hatóanyagai

Alkategóriák

PARTNEREK

Közelgő események

No current events.

Kövesd a főnixmadarat!

SFbBox by afl odds