Gyógyító növények

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 


Marcus/Freedigitalphotos.net

Marcus/Freedigitalphotos.net :: Marcus/Freedigitalphotos.net
Amikor egy erdőben sétálunk, nemcsak az illatokat, a levegő frissességét szívjuk magunkba, hanem a sejtjeinkben érezzük a fák, virágok, növények éltető energiáját. A belőlük sugárzó természetes harmóniára szervezetünk is a teljes összhang megteremtésével válaszol:  jól érezzük magunkat a bőrükben. Emlékszem, gyermekkoromban a kertünkben a fáról frissen leszakított alma vagy szőlő nemcsak zamatosabb volt a nagyvárosi bevásárlóközpontban megvásárolt társánál, hanem elfogyasztásakor éreztem, ahogy éltető erővel tölti fel szervezetemet. Ugyanez a hatás érvényesül minden növény, így a gyógynövények esetében is, amelyek élő formában történő fogyasztása jelentős mértékben segíti szervezetünket a regenerálódásban, élő energiával való ellátásában, így jelentősen javítja közérzetünket, hétköznapjaink minőségét.

Nemcsak az akadémikus orvoslás használja fel a gyógynövényekben rejtőző erőket, hanem a természetgyógyászat és a bioenergetika is előszeretettel épít a növényi hatóanyagokon alapuló gyógymódokra.

Gyógyító rezgések

A biorezonancia, bioenergetikai gyógyítás során felhasználjuk a szervezet sejtjeinek azon tudatosságát, tulajdonságát, mellyel hatékonyan válaszolnak a számukra megfelelő frekvenciákra, bioenergetikai jelekre. Reagálnak, és felveszik a gyógyuláshoz szükséges energiát, rezgést, illetve azok információ- tartalmát (-bioenergetika). A bioenergetikai gyógymódok körébe tartozik a gyógynövény terápia is, amelynek alkalmazása során az emberi test sejtjei válaszolnak a gyógynövények bioenergetikai rezgéseire és információira.
A gyógynövényeknek nem csupán a kémiai-vegyi összetétele, hanem a rezonanciája is egyedi. A szervezetünk sejtjeiből  hiányzó rezgések így pótolhatóvá válnak, hiszen a gyógynövényekben található különleges rezgések kiegyenlítik, ezáltal regenerálják, illetve újra harmóniába állítják a sejtek energia- és információs rendszerét. A rezgések hatására a gyógynövények ott hasznosulnak a szervezetünkben, ahol szükség van rájuk, oda épül be az energia, ahová kell.
A nyers vagy természetesen előállított és megfelelő körültekintéssel elkészített ételek tekinthetőek biológiailag aktívnak. Emellett a gyógynövények saját egyedi (celluláris, szubatomos) elektromágnesességükkel képesek pozitív és negatív töltés közvetítésére, azaz „fűtő" illetve „hűtő" energiaként hatnak élettani folyamatainkra. Ezért a leghatásosabb gyógyszerek,  gyógyhatású termékek, táplálék-kiegészítők az eredeti, vagy ahhoz közeli formájukban megőrzött gyümölcsökből, zöldségekből, növényi csírákból, gyógynövényekből, fűszerekből készülnek.
A különleges eljárásokkal elkészített élelmiszerek és receptek, az úgynevezett energiamező-készítmények esetében a rezgésszám elérheti akár a 121 MHz-et is, amely számos kutató szerint a DNS rezonanciájával harmonizáló rezgés.


Egy kis gyógynövény történet


Amíg nem léteztek gyógyszergyárak és azoknak különféle érdekszövetségei, addig az embereknek természetes volt, hogy fűben-fában egészségüket helyreállító, csodálatos hatóanyagok vannak. Ha visszatekintünk a történelemben, akkor azt látjuk, hogy sok ezer gyógynövényt ismertek és alkalmaztak betegségek, különféle nyavalyák megszüntetésére az orvosok, a papok, a gyógyítók, a javasasszonyok, a füves emberek és a sámánok már az ókorban is. I.e. 1550-ben Egyiptomban összefüggő leírásokat találunk gyógynövényekről. Ezek egyike a híres Ebers-papirusz, amely több mint 800 gyógymódot említ. Azután a rómaiaknál volt kiemelkedő kultusza a gyógyhatású növényeknek. Olyannyira így volt ez, hogy állítólag ők termesztették először azokat. Magyarországon 1915-ben alapították a Gyógynövénykísérleti Állomást. Később a Gyógynövénykutató Intézet és a Herbária Központ vállalta magára a vadon termő gyógynövények gyűjtését, illetve a gyógyfüvek termesztését.

Gyalus AndreaPARTNEREK

Közelgő események

No current events.

Kövesd a főnixmadarat!

SFbBox by afl odds