Gyógyító szúrások a fülön

Felhasználó értékelés

A fülön végzett pontos tűszúrásokkal pozitív irányban befolyásolható szerveink és szervezetünk energetikai állapota, de az akupunktúrás pontok ingerlése hatással van érzelmeinkre is, többek között segít a krízis helyzeteken, és a szenvedélybetegségek legyőzésében.

Bővebben: Gyógyító szúrások a fülön

A legjobb orvos az, akinek a páciense nem beteg

Felhasználó értékelés

digitalart/Freedigitalphotos.netDr. Chen Zhen, az orvostudományok kandidátusa,  többek között a Közép-Európai Kínai  Orvosi és Gyógyszerészeti Közhasznú Egyesület Elnöke, a Kínai Hagyományos Gyógyászat Európai Kamarájának elnökségi tagja, az egészségmegőrzés néhány titkába és bölcsességébe avatta be hallgatóit a kínai Újévet, a Kígyó Évét köszöntő fesztiválon. „Az ember legjobb orvosa a világon ÖNMAGA” – ezzel a mottóval kezdte előadását Dr. Chen, aki kínai és nyugati orvosi diplomával is rendelkezik.

Bővebben: A legjobb orvos az, akinek a páciense nem beteg

Az Öt Elem: a természet körforgása

Felhasználó értékelés

"Mind a yin és a yang, mind a qi annak az Öt Elemnek nevezett nagyobb összefüggésen belül fejti ki hatását, amelyen a természet és az életciklus dinamikus összefoglalását értjük.

Bővebben: Az Öt Elem: a természet körforgása

Qi: az élet ereje

Felhasználó értékelés

"A hagyományos kínai orvoslás szerint a qi az élethez nélkülözhetetlen energiát jelenti. A világegyetem s az emberi test és elme minden tevékenysége a qi megnyilvánulása. Egészségünk ezért a qi megfelelő mennyiségű, kiegyensúlyozott és akadálytalan áramlásától függ.

Bővebben: Qi: az élet ereje

A yin és a yang isteni egyensúlya

Felhasználó értékelés

"A kínai orvoslás szerint az egészség a kiegyensúlyozott és harmonikus belső környezet fenntartásától függ.                Az egyensúlyt – az egészség egyensúlyát éppúgy, mint minden másét is a világban – a yin és yang fogalmával írják le. A yin és yang az a két dinamikus erő, amelynek együttműködéséből származik minden, ami csak létrejön a világegyetemben.

Bővebben: A yin és a yang isteni egyensúlya

Alkategóriák

PARTNEREK

Közelgő események

No current events.

Kövesd a főnixmadarat!

SFbBox by afl odds