A legjobb orvos az, akinek a páciense nem beteg

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

digitalart/Freedigitalphotos.net

digitalart/Freedigitalphotos.net :: digitalart/Freedigitalphotos.net
Dr. Chen Zhen, az orvostudományok kandidátusa,  többek között a Közép-Európai Kínai  Orvosi és Gyógyszerészeti Közhasznú Egyesület Elnöke, a Kínai Hagyományos Gyógyászat Európai Kamarájának elnökségi tagja, az egészségmegőrzés néhány titkába és bölcsességébe avatta be hallgatóit a kínai Újévet, a Kígyó Évét köszöntő fesztiválon. „Az ember legjobb orvosa a világon ÖNMAGA” – ezzel a mottóval kezdte előadását Dr. Chen, aki kínai és nyugati orvosi diplomával is rendelkezik.


- A Hagyományos Kínai Orvoslás mintegy 5000 év alatt felhalmozódott tapasztalata sok titkot és bölcsességet rejt magában. A világon évente tíznél több új betegség születik. A HKO legfőbb feladata, hogy segítsen aktivizálni az emberek belső potenciális védekező energiáját, összhangba hozni egymással a különböző szervek működését. A belső energiarendszer harmonizálásával,  az  immunrendszer erősítésével elkerülhető, megelőzhető a betegségek kialakulása, ami sokkal könnyebb, mint a már felborult egyensúly helyreállítása.

A HKO három alapvető feladata:
1.,-  A szerveket a megfelelő alapanyaggal, gyógynövényekkel és táplálékkal látja el.
2.,-  Aktivizálja és koordinálja az energiacsatornákat – meridiánokat -.
3.,-  Eltávolítja a szervezetből a salakanyagokat és a mérgező anyagokat.

A kínai orvoslásban a legjobb orvos az, akinek a páciense nem beteg, mert megtanítja az egészsége megőrzésére. A kínai gyógyászat ugyanis az „egészség” és a „betegség” mellett számon tartja a kettő közötti átmeneti, modern eszközökkel nem kimutatható, „még nem beteg, de már nem egészséges” állapotot is, amelyet fáradtság, levertség, ingerlékenység, rossz közérzet jellemez. Ekkor a helyes táplálkozással, egészséges életmóddal és étrendi kiegészítők segítségével helyreállítható a normális egészségállapot.

1., A gyógynövények nagy mennyiségű olyan természetes anyagokat tartalmaznak, melyek megváltoztatják a test kémiai összetételét, ezáltal hozzájárulnak a természetes egészségi állapot helyreállításához. A gyógynövények gyakran olyan kombinációban tartalmazzák a természetes hatóanyagokat, amely a leghatékonyabban, s a lehető legkisebb mellékhatással képesek helyreállítani a test megbomlott energetikai egyensúlyát.
Magyarországon az embereknek kisebb mennyiségeket kellene enniük. A helytelen táplálkozás következtében egyre inkább növekszik az elhízás, ami számos betegség kialakulásához vezet.  A távol-keleti mondás szerint: „Hosszú öv, rövid élet!”

2., A meridiánokat aktivizálják, a bennük keringő energia -  a csí - egyenletes áramlásához vezetnek az egészséges ételek, a lelki egészség és megbocsátó készség, a gyógynövények, az akupresszúra és akupunktúra, a sportolás és egészséges életmód.

3.,A méregtelenítés a vizeletürítéssel, a székletürítéssel, a helyes légzéssel és a meridián méregtelenítéssel történik. A vizeletürítést sok szűrt, forralt vagy tisztított víz, tea és gyógynövényes leves ivásával, a rendszeres székletürítést pedig rost dús élelmiszerek fogyasztásával lehet elérni.

 

Dr. Chen néhány jó tanácsa az egészség megőrzéséhez:
- minden nap egy pohár tej
- minden nap kb. 250 g szénhidrát
- minden nap 3-szor 100 g jó minőségű protein (hal, hús, szója, bab)
- legalább hetente négyszer rostos táplálék, és minimum négyszer fél óra testmozgás, séta, amely segíti az agyi vérkeringést is
- minden nap minimum 500 g zöldség és/vagy gyümölcs fogyasztása
- a legegészségesebb viselkedés: a nyugalom!
- a legjobb gyógyszer: az idő! minél hamarabb kezeljük a beteget, annál gyorsabban gyógyul

A hagyományos kínai orvoslás úgy tartja, hogy az emberiség és külön-külön minden ember szerves része egy nagyobb egységnek, a teljes világegyetemnek. Mindannyiunkra ugyanazok a törvények vonatkoznak, amelyek az egész természetet is irányítják.

A kínai orvoslás szerint az egészség a kiegyensúlyozott és harmonikus belső környezet fenntartásától függ. Az egyensúlyt a yin és yang fogalmával írják le. A yin és yang az a két dinamikus erő, a lét két oldala, amely állandóan változik, egyik a másik nélkül nem megismerhető, és együttműködésükből származik minden, ami létrejön a világegyetemben.

(Forrás: Dr. Chen Patika, www.DrChenPatika.com)
főnixmadárPARTNEREK

Közelgő események

No current events.

Kövesd a főnixmadarat!

SFbBox by afl odds