A petefészekciszta nem a boldog nők betegsége...

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

      www.homeomami.blog.hu)

www.homeomami.blog.hu)
Akkor keletkezik ciszta, ha a nő talált, kapott egy dolgot, ami örömet ébreszthetne benne, de nem hagyja növekedni, inkább magába fojtja. Úgy gondolja, hogy ez a valami, bármi legyen is, számára nem jó, vagy nem megléphető, esetleg külső körülmények miatt nem valósulhat meg. Ez a lelki háttér – egyik fele.
      Ha jobban megnézzük, ez lehet például kreatív női energia, amit elfojt – kötelességtudatból. Lehet, hogy ez a tendencia – feláldozom magamat, az álmaimat - családi örökség, generációk óta. Ezt elvárásnak nevezik.  A szent asszonyok….
      Lehet meg nem élt szerelem, mert a helyzet – szintén elvárások és az erkölcsnek nevezett korlátozó szabályrendszer szerint – nem alkalmas az érzelem kiteljesedésére. De erre a hormonális rendszer fittyet hány, átáll szerelem üzemmódba, miközben az agy korlátozza ezt a folyamatot. Ha valakihez vonzódunk, a feromonjaira reagálunk. Reagál a kémiánk. És akkor küldünk egy jelzést: nem szabad! Lássuk be, ez némi ellentmondást okozhat a rendszerben.

Építhetünk belső gátat, hogy ne áradjon belőlünk agresszív reakció válaszul egy családon belüli erőszakra.  A családon belüli agresszió széles skálán mozoghat. A férj földön hagyott büdös zoknijától a nem kívánt, de eltűrt szexuális kapcsolatig, sőt extrém esetben a testi-lelki bántalmazásig terjedhet.
Az elfojtás oka általában önbizalomhiány, vagy az, hogy a visszajelzést egyedül környezetünktől kaphatjuk. Ezért érthető módon próbálunk pozitív visszajelzéseket kicsikarni még úgy is, hogy megerőszakoljuk eredeti ösztöneinket. A félelem az elutasítástól, vagy a saját értéktelenség, feleslegesség érzése erős motiváció.

Összességében azért a ciszták oka a női energiát ért sérelemben kereshető.

De mit tehetünk, ha már ott van?
Az első lépés a felismerés, miért történik ez velem? Egyszerűnek hangzik, de nagyon nehéz tisztán látni. Nem árt a segítség... A homeopátia szerei:

Az ARNICA a testi-lelki sérülések fő szere. A daganatoknál az első fő szer. Másik jellemzője a félelem. Az irracionális félelem. Mi lesz, ha otthagy, nem kellek senkinek, mi lesz, ha leveszem a ruhámat, és meglát, már nem vagyok húsz éves...

A MEDORRHINUM a női bántás szere. Endometriózisra, cisztákra, vérzési rendellenességekre, indokolatlan gombás fertőzésekre is jó.

STAPHYSAGRIA az erőszak áldozatainak.

STRAMONIUM – az elfojtott düh.

A növényvilág szerei:
cickafarktea – ülőfürdőnek

Jóga – egyes ászanák különösen jók a kettes csakra problémáira.

És egy gyakorlati tanács: ovulációs időben ne menjünk ultrahangvizsgálatra. Egy nagy tüszőt könnyen diagnosztizálhatnak cisztaként.
 
 
(Forrás: www.homeomami.blog.hu)

PARTNEREK

Közelgő események

No current events.

Kövesd a főnixmadarat!

SFbBox by afl odds