Kineziológia – Touch for Health

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 


Kineziológia – mit is jelent ez a szó? A görög kinézis - mozgás és a logos - lógia - tudomány szavakból áll össze, jelentése a mozgás tudománya.
A Touch for Health (Érintés az Egészségért, Dr John F. Thie 1973) módszere szintetizálja a távol keleti és a modern nyugati medicina eszközeit, együttesen alkalmazva az akupresszúra, a kiropraktika, a táplálkozástan és a kineziológia tudományát. Preventív és gyógyító módszer egyszerre.
A Touch for Health eszköze a kéz, módszere az izomtesztelés, amely egyfajta bio-visszajelzésként szolgál a test állapotát illetően, testi, szellemi, lelki szinten. A 14 alapizom tesztelésével feltérképezhető az egész szervezet energetikai állapota.

 Az alapizmok összhangban állnak a szervezetben jelen lévő meridiánokkal, az egyes meridiánokhoz kapcsolható érzelmekkel, így az izmokat tesztelve képet kapunk a teljes test energiájáról, és érzelmi állapotáról. Az izomtesztelés segítségével kideríthető a probléma gyökere, és kora, a kineziológiai oldás segítségével a páciens elindul a gyógyulás útján.

Persze mindezekért tenni is kell, a terapeuta útmutatásának segítségével, felelősséget vállalva önmagunkért. Az évek során ránk rakódó minták, mint a neveltetés, a társadalmi környezetből jövő elvárások folyamatosan elnyomják bennünk a szárnyalás lehetőségét, mert a belénk rögzült megfelelni akarás mindent felülír. Viselkedünk és szenvedünk. A kineziológia mindezt képes úgy oldani, hogy megmutatja, mit tegyünk ahhoz, hogy boldog, egészséges, kiegyensúlyozott életet élhessünk. Ehhez ad a terapeuta segítséget, útmutatást. A megoldás, a megvalósítás rajtunk múlik.


Ahogy Dr George Goodheart is írja:  
„ A gyógyulás lehetősége minden ember sajátja, de szükséges hozzá egy hozzáértő keze, szíve és elméje….., mely lehetővé teszi, hogy a gyógyulás, mint az emberi természet sajátja, egyszerűen megtörténjen.”

A kínai szervóra

A képen látható kínai szervóra vagy meridiánóra azt mutatja, hogy melyik szervünk mikor működik a legerőteljesebben. Az egyes szervek működési erőssége kétórás időközökkel változik, és egy-egy szerv teljesítménye a csúcsidejétől számított 12 óra eltéréssel a leggyengébb. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Éreztétek már este, egy késői vacsora után, hogy nehéz az elalvás? Ilyenkor lelassul az emésztés, a gyomor pihen, hiszen az ő legaktívabb órája reggel 7 és 9 óra között van, amikor eljön a reggeli ideje. Ismeritek a mondást, "reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy mint egy koldus". Az ebédet délután egy és három óra között kellene elfogyasztanunk, ekkor legaktívabb a vékonybél, az emésztés tüze. A könnyű vacsorát délután 5 és este 7 óra között fogyasszuk, ilyenkor a vesénk a legaktívabb, ebben az időszakban éljünk társasági életet, sportoljunk, és fogyasszunk sok folyadékot.

Kiss Andrea
kineziológus, TFH Terapeuta


 

PARTNEREK

Közelgő események

No current events.

Kövesd a főnixmadarat!

SFbBox by afl odds