Paul Pitchford: Gyógyító táplálkozás

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Édesvíz Kiadó

Édesvíz Kiadó :: Édesvíz Kiadó

 

Paul Pitchford könyvét nagy örömmel vettem a kezembe, hiszen belőle kimerítő választ kaptam az egészséges táplálkozással kapcsolatos kérdéseimre. A mintegy 800 oldalas könyv közérthető stílusban ismerteti meg olvasóit a táplálkozás alapismereteivel, javaslatokat ad az étrenddel történő gyógyításra, leírja a betegségek kiváltó okait és az ételek gyógyító tulajdonságait.

 

A szerző nem egy meghatározott étrend követését javasolja, hanem az egészséges táplálkozás alapelveinek leírásával mindenkinek lehetővé teszi az alkatának és aktuális egészségi állapotának megfelelő étrend kialakítását, sőt tanácsokkal is segíti az átállás folyamatát. A könyv rávilágít arra is, hogy az egyes táplálékok milyen hatással vannak a különböző betegségekre.
 A szerző, Paul Pitchford tanár és táplálkozáskutató a kelet-ázsiai orvostudomány mestereinek személyes útmutatása mellett szerezte szakképzettségét. Több mint három évtizedes működése alatt a távol-keleti filozófia egyesítő, holisztikus megközelítését ötvözte a Nyugat főbb táplálkozásterápiai elméleteivel, amivel új távlatokat nyitott az egészség és a gyógyítás számára. A Gyógyító táplálkozásban bevezeti az olvasót a hagyományos kínai orvoslásba, a jin és jang filozófiájába, és megismertet az ősi Kína ötelem-rendszerével.
A könyvet akkor is kézbe veszem, amikor kíváncsi vagyok egyik vagy másik zöldség, gyümölcs tulajdonságára, hatására és felhasználási lehetőségeire. Sőt, a könyv mintegy 300 vegetáriánus receptje az ebéd és vacsora elkészítésében is segítséget nyújt.

A Gyógyító táplálkozást egyaránt ajánlom az egészségüket megőrizni és a gyógyulni vágyóknak!

 

Édesvíz Kiadó, 2009

www.edesviz.hu

 

 

Közelgő események

No current events.

Kövesd a főnixmadarat!

SFbBox by afl odds