Taiji – az élet mosolygó harcosai

Felhasználó értékelés

    

       A taiji kecses, lágy, könnyed mozdulatainak, a folyamatos nyújtó és forgó mozgásoknak már a puszta látványa is harmóniát teremt. A jó idő beköszöntével egyre több embert, kis csoportot látni parkokban, akik együtt végzik ennek a több évszázados, Kínából származó, taoista filozófiára épülő mozgásformának a gyakorlatait. Az viszont talán kevésbé ismert, hogy ennek a természettel harmóniában létező relaxációs, meditációs mozgásművészetnek a jelentése „Legvégső Mennyei Ököl”, és gyakorlatai harcművészeti alapokra épülnek. A taiji filozófiáját, testi-lelki-szellemi szinten érezhető hatását és gyakorlásának lehetőségeit Tokody Csaba taiji oktató foglalta össze.

Bővebben: Taiji – az élet mosolygó harcosai

Gyógyító női jógaterápia

Felhasználó értékelés


www.endoblog.huA női jóga a legrégebbi kifejezetten nőknek szóló mozgásforma, minden később kifejlesztett női mozgásprogram alapja. Főként a hatha jóga több mint négyezer éves hagyományából azokat az ászanákat, azaz testhelyzeteket veszi át, amelyek a női energiák felébresztését szolgálják.

Bővebben: Gyógyító női jógaterápia

Aviva – női torna férfiaknak is!

Felhasználó értékelés

www.avivamodszer.huA menstruációs ciklus nehézségeit legyőző, és a termékenységszabályozást segítő tornát Aviva Gabriella Steiner dolgozta ki elsősorban lányoknak, asszonyoknak, de a gyakorlatok egy része a férfiaknak is segít prosztataproblémák, potenciazavarok esetén.

Bővebben: Aviva – női torna férfiaknak is!

Lélegzem!

Felhasználó értékelés

photostock/Freedigitalphotos.net  

       Az élet egy nagy lélegzetvétellel indul, és egy utolsó lehelettel ér véget. A légzés egész életünkön végig kísér, mégis kevesen mondhatják azt, hogy helyesen lélegeznek. Emlékszem, hosszú éveken át a reggeli ébredéskor a kávé volt az első gondolatom, szinte félálomban főztem meg a napi első csészét, amit később kettő, három, négy követett. Mintha vér helyett kávé folyna az ereimben és oxigén helyett koffein után vágyakoznának a sejtjeim. És persze a reggeli bágyadtság és a napközbeni álmosság mit sem változott. 

Bővebben: Lélegzem!

Pilates, a mélyizmok mestere

Felhasználó értékelés


Bár nem vagyok igazán sportos beállítottságú, már az első órán megkedveltem a pilates egész testet átmozgató, a mélyizmok tornáját speciális légzéstechnikával párosító gyakorlatait. Nagyon élveztem, hogy a stresszes irodai munkanap után a testemre, és az oktató által irányított mozdulatokra koncentrálhattam. A látszólag egyszerű gyakorlatok kivitelezése nem is volt olyan könnyű: a mozgások ugyanis tudatos figyelmet igényelnek. Nem véletlenül nevezte el a torna alapítója, Joseph Pilates eredetileg Controllnak a módszert.

Bővebben: Pilates, a mélyizmok mestere

Alkategóriák

Véletlenkép

PARTNEREK

Közelgő események

No current events.

Kövesd a főnixmadarat!

SFbBox by afl odds