Aviva – női torna férfiaknak is!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

www.avivamodszer.hu

www.avibamodszer.hu :: www.avivamodszer.hu
A menstruációs ciklus nehézségeit legyőző, és a termékenységszabályozást segítő tornát Aviva Gabriella Steiner dolgozta ki elsősorban lányoknak, asszonyoknak, de a gyakorlatok egy része a férfiaknak is segít prosztataproblémák, potenciazavarok esetén.

Aviva története

Az Aviva módszer egy huszonnyolc éves kutatási és gyakorlati módszer eredménye. A torna létrehozója Budapesten született 1930-ban, szülei Bicsérdi Béla tanítványai voltak, vegetárius, természeti törvényeket betartó életmódot éltek, az ország élsportolói közé tartoztak. Avivának a sport, a torna megtapasztalása már születése előtt, édesanyja hasában megkezdődött. Amikor 5 éves volt, megbetegedett, és felépülését a tornagyakorlatoknak köszönhette. A második világháború idején Aviva szüleit megölték a koncentrációs táborban, őt pedig az árván maradt zsidó gyerekekkel kivitték Palesztinába. Egész életét a torna, a mozgás, a sport töltötte ki, a Testnevelési  Főiskolán gimnasztika szakon szerzett tanári diplomát, majd a Tel-Avivi Operaházban táncosnőként is fellépett. Színházi karrierjét otthagyva tornászként és gyógyítóként folytatta életét, közben az orvosi egyetemen szabad hallgatóként anatómiát és fizikoterápiát tanult. A női problémákra megoldást jelentő gyakorlatokat véletlenül fedezte fel. Idősebb nőknek kevésbé megerőltető bemelegítő gyakorlatokat dolgozott ki, amelyek kipróbálása után a következő tornaórára már csak a két legidősebb 70 éves nő jött be, mert a többiek – 45 – 65 évesek – menstruáltak. Aviva folytatta a gyakorlatok alkalmazását, és olyan nőknek is megjött a havi vérzése, akik azt hitték, hogy náluk ez már régen befejeződött, és azoknak is, akik késésre vagy rendszertelenségre panaszkodtak. Saját magán is kipróbálva a torna hatásosságát, rájött arra, hogy szinte minden női problémán segítenek a gyakorlatok.

Hogyan segít az Aviva módszer?
 

 

„A gyakorlatok hatására a fokozott vérkeringés több hormont, vitamint, oxigént visz a nemi mirigyekbe, szervekbe, és ezek hatására indul meg a gyógyító tevékenység. Az életkornak, egészségi állapotnak megfelelően alakuló hormonszint visszahat a hipofízisre, amely ezután egészséges utasításokat fog adni.”

Hatása nőknek:

 

- Az Aviva gyakorlatok meghozzák a menstruációt, ráadásul akár egy előre ütemezett dátumra.
- Hatékonyak menstruációmentesség esetén, amikor a havi vérzés nem jelent meg hónapokon vagy éveken át, vagy soha nem volt, bár már régen vége a kamaszkornak.
- A menstruáció napjainak számát 5-7 napról 2-4 napra csökkenti, vagy akinek hosszú, 10-14 napos volt, azoknál 5-6 nap alatt lezajlik.
- Menstruációs fájdalmak esetén néhány nappal a várható vérzés előtt kell elvégezni a gyakorlatokat. Ha a fájdalmak folytatódnak, akkor ajánlatos a menstruáció alatt is gyakorolni, de sokkal kíméletesebben.
- Változó korban, amikor a menstruáció elmarad, vagy rendszertelen, az Aviva torna meghozhatja a menstruációt. A cél azonban ilyenkor nem az, hogy néhány hónapra vagy évre megjöjjön a menstruáció, hanem hogy a gyakorlatok könnyítsenek a változó kor tünetein.
- Meddőség esetén, amikor egy nő soha nem tudott megtermékenyülni, a módszer gyakorlásával 40 éves kor felett is megszüli egészséges gyermekét.
- Ha a menstruáció hiánya súlytöbbletet okoz, akkor az Aviva torna havonta 2-5 kg súlyvesztést eredményez.
- A gyakorlatok megszüntetik a nem szüléssel kapcsolatos tejkiválasztást.
-  A terhesség alatt a könnyű másállapot és a szülés érdekében érdemes megtanulni a Várandósok tornáját, szülés után pedig a Szülés utáni gyakorlatok végzése ajánlott. (Ez a két gyakorlatsor Aviva tanítványának, Judit Púninak a munkája.)
- Számtalan nő szabadult meg miómától, cisztától, poliptól a módszer alkalmazásával.

Hatása mindkét nemnek:

-  A módszer segíti a stressz leküzdését, ajánlott kávé és serkentő tabletták helyett. Lehetőleg közvetlenül a stressz megérkezésének idejében érdemes alkalmazni, mert a további stressz csak megsokszorozza a torna jótékony hatását.
      
Hatása férfiaknak:

- Aviva kidolgozott külön férfiaknak szóló gyakorlatokat, amelyek potenciazavarok, prosztata- és székletproblémák rendezésére alkalmasak, illetve növelik a spermiumok életképességét. Mivel a férfiaknál nem a belső meleg elérése a cél, nekik ajánlatos pihenni a gyakorlatok közben.

Az Aviva tornát Magyarországon Tóth Lívia kezdte el tanítani, aki közvetlenül Avivától sajátította el a gyakorlatokat és az oktatásra jogosító diplomát is tőle kapta. Az egyszerű tornagyakorlatok könnyen megtanulhatók, heti két alkalommal, súlyosabb esetben kétnaponként végezve megoldást hoznak a sokszor kellemetlen női problémákra.

(Forrás: Az Aviva módszer, Aviva Steiner©, a magyar kiadvány szerzői joga: Tóth Lívia©, www.avivamodszer.hu)

Megrendült szívvel tudatjuk, hogy 2014. január 4-én Tóth Lívia váratlanul elhunyt. Családját és az Aviva közösséget kimondhatatlan veszteség érte. 


A decemberi továbbképzésen megválasztott alapítványi bizottság és a család dolgozik most azon, hogy az oktatás és a közösség a Líviához méltó úton folytathassa értékes működését.

 

 

főnixmadár

Véletlenkép

PARTNEREK

Közelgő események

No current events.

Kövesd a főnixmadarat!

SFbBox by afl odds