Ezt sosem gondoltam volna: kalandozások a bélrendszeremben!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó Bevallom, korábban sejtelmem sem volt arról, hogy bélrendszeremben található immunrendszerem mintegy 80 százaléka. Amióta ezt tudom, sokkal nagyobb tisztelettel adózom ennek a szervemnek, amelyet régebben csak tisztátalannak, salakanyagokkal szennyezettnek, szóval mocskosnak tartottam, és úgy gondoltam, hogy csak a szükséges rossz szerepét tölti be szervezetemben.

Fogalmam sem volt arról, hogy nagy figyelemmel kell karbantartani bélrendszeremet szabályos és teljes működéséhez.  Azt sem gondoltam, hogy az évek hosszú során vastag bélsár ragad a vastagbelem falaira, amelyek megrohadva és megkeményedve méreganyagok, kórokozók, paraziták igazi melegágyává válnak. Ezek az élősködők aztán bekerülve a vérembe és a nyirokrendszerembe, szervezetem minden sejtjéhez eljutnak, mérgezik azokat, és különböző megbetegedéseket okoznak. A hús, az állati zsiradékok, a rohadt gyümölcs, a fonnyadt zöldség és az állott ételek is élősködőket termelnek. A vastagbélben rothadásnak indul minden, ami halott állatból – húsfélék, állati zsiradékok, húsleves, csontleves - származik. Emellett kerülendő minden olyan étel, amely a megromlás egy halvány jelét is mutatja, valamint az ételek olyan elkészítési módjai és összetételei, melyek által azok az emésztés során erjedésnek indulhatnak.

 A felrakódott bélsár többszörösen gátolja a vastagbelet feladatának elvégzésében. Egyrészt akadályozza ritmikus mozgását, a bélsár továbbítását, másrészt a vastagbél nem tudja felszívni a tápanyagokat, ásványi anyagokat.  


A vastagbélben elindult rothadási folyamat következtében keletkezett mérgek és baktériumfészkek könnyen átterjednek a szomszédos testszövetekre, különösen könnyen a nemi szervekre, amelyek súlyosan károsodhatnak.

Nőknél a fájdalmas, hosszan tartó és nagy vérveszteséggel járó havi tisztulásnak, a gyulladásoknak, a gombásodás okozta megbetegedéseknek, folyásoknak egyik fő oka a bél eltömődése és elsalakosodása.
Az évek során felhalmozódott lerakódások szilárd kéreggé alakulnak a belek falán, amelyek hashajtóval sem hajthatók ki.

Mi jelenti a megoldást?

A vastagbél tisztítására otthon is kivitelezhető megoldás a bélfürdő, amit nekem sem volt nehéz elsajátítanom, bár kezdetben néhány nehézséggel kellett szembenéznem, amit ügyetlenségem és gyakorlatlanságom okozott.  A bélfalra tapadt salakanyagok eltávolításához a bélbe kerülő víznek kb. 42-44 fokosnak kell lennie, és a fennálló betegségnek, illetve a tisztítás céljának megfelelő adalékanyagokat kell hozzáadni. A savak semlegesítésére szódabikarbónát, a nyálkahártyák általános erősítésére konyhasót, fertőtlenítésre és az élősdiek ellen eukaliptuszoldatot. Ezekből egyszerre csak egyet szabad használni a terapeuta által előírt mennyiségben. A bélfürdőhöz szükséges egy speciális készülék, amely egy műanyag tartályból és gumicsövekből áll. Az adalékanyagokkal ellátott, testsúlytól függően 2-4 liter víz bevezetéséhez a tartályt magasabbra kell tenni, mint ahogy fekszünk, majd a kb. 80 cm-es kis gumicsövet lassan be kell vezetni a végbélen keresztül a vastagbélbe. Ez semmilyen fájdalmat nem okoz, némi nyomással járhat, ilyenkor a szerkezet csapját el kell zárni, majd újra megnyitni. Egy saját tapasztalatból eredő jó tanács: a gumicsövek csatlakozásait ellenőrizni kell, különben a víz a gumicső helyett szanaszét ömlik a helyiségben! A bélfürdővel nemcsak a napi emésztési maradványok, hanem a béltraktus ráncaiban és a bélbolyhok között megbújó régi lerakódások is feloldódnak. A cső kihúzása után a víz néhány percig történő visszatartása következik - ezt nem mindig könnyű megoldani -, miközben egy speciális hasmasszázst kell végezni. Ezt követi a döbbenet, hogy mit is raktároztunk eddig beleinkben! Olyan dolgok bukkannak elő, melyeknek létezését addig el sem tudtuk képzelni. Az utolsó fázis pedig a megkönnyebbülés!
Akit érdekel, a bélfürdő menetéről és szabályairól bővebb információt kaphat a www.mazdaznan.net honlapon!
Ha valaki rászánja magát, mindenképpen konzultáljon terapeutával a bélfürdő megkezdése előtt!

Forrás: „Az egészséges bél” – Mazdaznan – www.mazdaznan.net

A colon hidroterápia biztonságos és higiénikus módja a vastagbél tisztításának, ezt erre szakosodott egészségügyi központokban végzik, orvosi felügyelet mellett.

(Forrás: A csodálatos máj- és epehólyag tisztítás Andreas Moritz, www.fhlkiado.hu)
főnixmadár


PARTNEREK

Közelgő események

No current events.

Kövesd a főnixmadarat!

SFbBox by afl odds