Balázs Andrea, egészség coach és jógaoktató

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 


Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.andreabalazs.com
blog magyarul: http://yoganutrition.blogspot.com
blog angolul: http://yoganutrition.com


Hogyan is tértem az egészség útjára? Bár szerencsére mindig egészségesnek mondhattam magam, azért volt egy-két jel, ami arra mutatott, hogy testem mégsincs tökéletes egyensúlyban. Gyerekkoromban a tipikus magyar ételeken nőttem fel, és nagymamám sütijéből egy fél tepsit el tudtam fogyasztani. A huszas éveim elején gyakorlatilag finomított szénhidráton éltem. Tinédzser korom óta hormonális problémáim voltak és később kiderült, hogy PCO-m (policisztás ovárium) van. Elhatároztam, hogy rendbe teszem a hormonjaimat, természetes úton, mivel mindig a természetesség híve voltam.

Találtam egy csodálatos természetgyógyászt, Nyáry Gézát (www.avaloki.hu), aki energiakezelésekkel meggyógyított, a PCO-k eltűntek. Ekkor kezdtek el igazan érdekelni a természetes gyógymódok, a jóga és az egészséges táplálkozás. Évekkel később és pár éves külföldi élet után 2010-ben otthagytam irodai marketinges munkámat (15 évig dolgoztam marketingesként, különböző multinacionális cégeknél és hotelben), és elvégeztem a Sivananda Jóga Vedanta központ jógaoktatói tanfolyamát Vietnámban. Azóta tanítok jógát. 2011 januárja óta pedig kismamajógát is. 2013-ban a new york-i Institute for Integrative Nutrition-ban végeztem egészség coachként. Jelenleg klinikai táplálkozástudományt tanulok ismereteim bővítése céljából. Egyéb alternatív gyógytechnikák, amelyeket tanultam és alkalmazok, amikor úgy látom, hogy a hozzám fordulóknak szükségük van rá, például a tibeti hangmasszázs, thai talpmasszázs és Life Alignment (energetizáló kezelés).

Kismamáknak, szülőknek és stresszes egyéneknek segítek egészséges életvitelük helyreállításában, fogyásban, stresszoldásban. Külföldön élek férjemmel és pici lányunkkal, de az internet segítségével a világ határtalan :)

 

„Ne zsúfoljátok tele lelketeket haszontalan gondolatokkal. Minek rágódni a múlton, elébe menni a jövőnek? Maradjatok a jelen pillanat egyszerűségében.” - Buddha

Hozzászólások   

 
0 #2 BalazsAndi 2013-06-06 10:07
Kedves Csillag!

A lúgositas az egyik kedvenc témám, mivel részben ennek köszönhetem, hogy megfogant pici lányunk. :-)
Az emberi szervezet egyensúlyra törekszik. Az emberi vér enyhén lúgos (pH 7,365 – ez az érték mindig állandó), és belső szerveink legnagyobb része lúgos. Szervezetünknek ezt az egyensúlyt kell fenntartania. Mivel sok ember olyan étrendet követ, mely elsősorban savképző ételekből áll (pl. cukrok, hús, tejtermékek, élesztett kenyerek) - zöld növények helyett, igy betegek és fáradtak.

Amikor testünk pH-értéke kiegyensúlyozat lan, ez csaknem a test minden részére kihat: az idegrendszerre (depresszió), a keringési rendszerre (szívbetegségek ), az izmokra (fáradtság), a bőrre (öregedés), stb. Még az elhízottság is a túlsavasodás jele; ez a test normális reakciója, mely megvédi a létfontosságú szerveket a káros savaktól és hatásaiktól (a sav zsir formájában rakódik le).

Fordított esetben egy lúgos környezetben a test eléri ideális súlyát, és ellenáll az egészségre veszélyes mikroorganizmus oknak. Ha 80%-ban lúgos és 20%-ban savas ételeket fogyasztunk, megkönnyitjük a szervezetünk dolgát, tele leszünk energiával és egészségünk is rendben lesz!

Rendkivül jó a napot egy csésze meleg citromos vizzel kezdeni, hogy az éjszakai méregtelenités után ne sokkoljuk szervezetünket egyből valami savassal. Remélem sikerült picit megvilágitanom, miért is fontos a lúgositás :) Ha bármi kérdésed van még, irhatsz emailt is. Üdv,Andi
Idézet
 
 
0 #1 Csillag 2013-06-03 10:15
Kedves Andi!
Sokfélét hallottam már a lúgosításról. A legtöbben azt mondják, hogy ez az alapja az egészség megőrzésének, visszanyeréséne k. De van olyan vélemény is, miszerint a "mesterséges" lúgosítás nem jó, mert épp az ellenkező hatást váltja ki azáltal, hogy a szervezet úgy érzi, túlságosan lúgos, ezért savasítani igyekszik.
Szeretném megkérdezni, hogy te mit gondolsz erről.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Közelgő események

No current events.

Kövesd a főnixmadarat!

SFbBox by afl odds