Mazdaznan Munkaközösség

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

www.mazdaznan.netSok ezer éves tudományos életfilozófia, filozófikus élettudomány, légzőgyakorlatok, egészséges étrend

 

Cím: 2120 Dunakeszi, Kisfaludy u. 38.
Telefon: 06-70-206-9193
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.mazdaznan.net

MI A MAZDAZNAN?

Otoman Zar Adusht Hanish (1844-1936) újra hirdette az emberiségnek az ősrégi zarathusztrai szabadságüzenetet. Ő – mint ahogy maga mondta – semmi újat nem alkotott, hanem csak a legtisztább, s legegyszerűbb élettörvényeket öntötte újkori nyelvezetbe. Egy olyan forrásból merített, ahol e törvények és tanítások eredeti tisztaságukban megőrződtek. Ezek az ősi tanítások teszik ki új köntösben, azaz az újkori ember nyelvére lefordítva a Mazdaznan-üzenet tartalmát.

A Mazdaznan az élet minden területét átfogó tanítások rendszere, egy tudományos életfilozófia, és egy filozofikus élettudomány, mely az ön-nevelésen alapszik, többek között azzal a célzattal, hogy életünk kivirágozzék, hogy egészségesek legyünk testileg, lelkileg és szellemileg, miáltal feladatunkat itt a Földön hatékonyan el tudjuk látni.

 

A Mazdaznan tanítás nem egy mesterséges, új keletű rendszer, melynek még ki kell állnia a próbát, hanem sok ezer éves gyakorlati tapasztalatokon és felismeréseken nyugszik, melyek a természet könyvének tanulmányozásán alapulnak. És ez a könyv – az élő természet – kétségkívül legfontosabb s legértékesebb tankönyvünk.
E tanítások senkire sincsenek rákényszerítve. Mindenki maga dönti el, hogy elfogadja-e ezeket vagy elutasítja.

Ha valaki azonban véghezviszi naponta a Mazdaznan légzőgyakorlatokat és betartja a helyes étrendet, mégpedig úgy, ahogy azok le vannak írva, akkor nem tud az ellen tenni semmit, hogy ne érezze saját magán a fellépő jó hatásokat, akár akarja, akár nem.

A Mazdaznan nem akarja meggyőzni vagy elcsalogatni egyetlen egyházi vagy politikai egyesület tagját sem. Nem politizál, senkit sem támad meg, hanem a következőt vallja:
„Dicsérünk mindent, ami jó gondolatban, ami jó szóban, ami jó tettben – a múltban, a jelenben és a jövőben. Tiszteljük a tisztaságot és mindazt, ami nemes és magasztos.“ Ősi Aveszta Hitvallás

A Mazdaznan a „Jó“-ban érdekelt és mindenféle, s mindenfajta fejlődésben. Meg van győződve arról, hogy a negatív, azaz a kevésbé jó, mindinkább magától veszít jelentőségéből, attól függően, hogy az embereket mennyire érdekli a jó és hogy mennyire követik az élet törvényeit és szabályait.

A Mazdaznan az önnevelés által bekövetkező fejlődésre tereli figyelmünket. Minden Mester-tan célja az, hogy az embert tudatosan gondolkodó lénnyé nevelje. Hiszen az egyik legfőbb különbség ember és állat között az, hogy az ember képes tudatosan és önállóan gondolkodni.

A Mazdaznan tudomány a ház építését nem a tetővel kezdi, hanem az alappal. A kezdő „tanfolyamokon“ nem elvonatkoztatott, ezoterikus dolgokkal és transzcendens témákkal foglalkozik, hanem a szellem eszközével, az érző, fizikai, emberi testtel, mely e tudomány kiindulópontja.

A test a szellem eszköze
Testünk a szellem eszköze. Minél tökéletesebb a test és szervei, s minél harmonikusabban tudják a sejtek ellátni feladatukat, annál tökéletesebben tudja a szellem a testet „használni“, és annál inkább meg tud nyilatkozni a test által.

PARTNEREK

Közelgő események

No current events.

Kövesd a főnixmadarat!

SFbBox by afl odds