Tiszta vizet a pohárba!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

winnond/Freedigitalphotos.net

winnond/Freedigitalphotos.net :: winnond/Freedigitalphotos.net
Amióta reggelenként nem kakaót, tejeskávét, hanem tiszta vizet iszok, érzem, ahogy sejtjeim és szervezetem valósággal élvezik a vízfürdőt. Elgondolkoztató, hogy az emberek többsége sokkal nagyobb hangsúlyt helyez a külső testápolásra, és mennyire nem foglalkozik belül rejtőző szerveivel, szöveteivel, sejtjeivel. Pedig azok állandóan szomjasak a vízre, az oxigénre, hiszen szervezetünk 60-70%-a vízből áll. Ráadásul a belső hidratáltság kívül is meglátszik: később öregszik, nem lesz száraz, gyulladt és ráncos a bőr.

 

Napi 2-2,5 liter vízforgalom szükséges ahhoz, hogy a vér, nyirok és epe optimálisan tudja elvégezni feladatát. Testünkben a víz fele a sejteken belül helyezkedik el, ezért számukra is, és más testi funkciókhoz, többek között a megfelelő anyagcseréhez, emésztéshez, keringéshez, hormonháztartáshoz, de a kielégítő agyműködéshez, továbbá a salakanyagok kimosásához is vízre van szükség. Ezért én reggel felkelés után először egy pohár meleg vizet iszom, hogy segítsem veséimet megszabadulni a vizelettől, majd a következő pohár víz egy kis citromlével a gyomor- és bélrendszeremet tisztítja ki.  Az egész nap során kb. 1,5 liter tiszta vizet kellene meginni, a többi folyadékbevitel már történhet más formában. Persze itt nem az alkoholra és kávéra gondolok, amelyek dehidratálják a szervezetet, hanem zöldség-, gyümölcslevekre, zöld- és gyógyteákra, levesekre. Az ivásra legalkalmasabb időpontok: étkezés előtt félórával és étkezés után két és fél órával. Főleg a két étkezés közötti nassolásos időben érdemes megvizsgálni, hogy valóban éhesek vagyunk, vagy a szomjúságérzetünket próbáljuk valamilyen édességbe fojtani, amitől csak még szomjasabbak leszünk. A megfelelő emésztés érdekében pedig étkezés közben sem ajánlott vizet – és más folyadékot sem – inni.

Ha abból indulunk ki, hogy a víz milyen hangsúlyos szerepet kap szervezetünk működésében, az elfogyasztott víz minőségéért is felelősek vagyunk. Hiszen a víznek a salakanyagokat kell kimosni, és nem pedig a méreg- és egyéb káros anyagokat bejuttatni a szervezetünkbe. A csapvízben fellelhető klór eltávolítására az egyik legegyszerűbb módszer a víz felforralása. A hosszabb ideig, úgy 15-20 percig tartó forralással negatív ionokkal is telítődik a víz. Ha ebből naponta többször iszunk, akkor átmossa a szervezetet és kimossa a pozitívan töltött ionokat, amelyek savasak és toxikusak. Érdemes a vizet termoszba önteni, hogy ionizált maradjon, és félóránként kortyolni belőle.

„A méreganyagok és a salakanyagok pozitív töltésűek, és hajlamosak az egyébként negatív töltésű szervezetben megtapadni. Ha a vízzel negatív töltésű ionok kerülnek a szervezetbe, akkor a pozitív töltésű salakanyagok magukhoz kötik őket. Ezáltal a savas salakanyagok semleges folyadékká alakulnak, melyeket könnyű a szervezetből eltávolítani.”

 

A víz-ionizátorok azok számára is érdekesek lehetnek, akik nemcsak jó minőségű vizet akarnak inni, hanem szeretnék a salakanyagokat is kitakarítani a szervezetükből. A klórnak és sok egyéb szennyeződésnek az eltávolítására leginkább elterjedtek a fordított ozmózisos rendszerek és a szűrők. Az elveszett ásványi anyagokat néhány szem vízbe helyezett basmati rizs pótolhatja.

Ha a vizet egy Nikken Optimizer segítségével oxigéndúsabbá tesszük és megemeljük a pH-értékét, akkor majdnem tökéletes vizet kapunk.

Az esővízhez legközelebb álló desztillált víz kitűnően hidratál, de élettelen. Literenként 1-2 szem basmati rizs a desztillált vizet is feltölti vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
A tisztított vizek minden fajtáját energetizálja a napsütés, vagy a bele helyezett kvarckristály.

(Forrás: A csodálatos máj- és epehólyag tisztítás Andreas Moritz, FHL Kiadó, www.fhlkiado.hu)

főnixmadár

PARTNEREK

Közelgő események

No current events.

Kövesd a főnixmadarat!

SFbBox by afl odds