Történetem

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Az egészség:  test, lélek és szellem harmóniája. Az érzékeny egyensúly azonban egy váratlan  sokkhatást követően felborult bennem. Az érzelmi trauma által kiváltott lelki fájdalom a sejtjeimig hatolt. Kezdetben nem is sejtettem, hogy milyen súlyos következményeket fog okozni, milyen problémákat és fájdalmakat fog előhívni testi szinten. Azt gondoltam, az a jó, ha erős maradok – és ahogy korábban már megszoktam – lenyeltem a fájdalmat, mélyen a felszín alá temettem. A védelmi rendszeremen azonban ez alkalommal mélyebb seb keletkezett, a lelki trauma egy nőgyógyászati probléma képében tört a felszínre.

A menstruációmmal, női tisztulásommal mindig is meg kellett küzdenem. A vérzés az esetek többségében erős, fájdalmas, és látványban is meglehetősen csúnya volt. Igy a kicsit intenzívebben jelentkező fájdalom először nem adott gyanakvásra okot. Egy nőgyógyászati kontroll cisztát jelzett a bal petefészkemben, de az orvos megnyugtatott, hogy valószínűleg fel fog szívódni. A probléma azonban nem tűnt el, a néhány hónappal későbbi vizsgálatnál már többszörösére duzzadt, és az orvos pánikszerűen gyors műtétet javasolt. Elküldött egy sebészhez, aki megállapította, hogy endometriózisom van. Soha nem hallottam ezt a kifejezést, de úgy sejtettem nagy a baj, mert a sebész rám ijesztett: a méh nyálkahártyának ez a nem megfelelő helyen történő elburjánzása valószínűleg több helyen is összenövéseket okoz, rátapad a hasi szerveimre és a bélrendszeremre. Hozzátette: a pontos diagnózist csak a műtét közben tudják felállítani. Szó szerint  halálra voltam rémülve.

Másnap kissé megnyugodva a következő elhatározásra jutottam: lehet hogy nagy a baj, de ha egy orvos halálra rémít, akkor én nem bízom meg benne, még akkor sem ha jelentős szaktekintélynek számít. Egyik ismerősöm tanácsára felkerestem egy másik orvost, aki mindent megtett, ami szakmailag és orvosilag lehetséges volt, de sajnos a bal petefészkemet elveszítettem.

A műtét után aránylag gyorsan felépültem, és mivel menstruációm rendeződött, fellélegeztem.  Október elején Barcelónába utaztam, régóta vágytam rá, hogy élőben is megcsodálhassam Gaudi mester műremekeit. Mivel egyik nap sokat esett az eső, azt gondoltam felfáztam, mert állandóan fájt a derekam. Mivel a fájdalom egyre intenzívebb lett, hazaérkezésem után felkerestem nőgyógyászomat. Valósággal jéggé dermedtem a hírtől: kiújult az endometriózisom!

Az igazi pokoljárás csak ekkor kezdődött. Erős fájdalomcsillapítókat kaptam, amik nem igazán segítettek. Közeledett a karácsony, ami édesapám néhány évvel korábbi karácsony előtt bekövetkezett  halála óta szomorúsággal volt terhes. A hasi fájdalom az erős gyulladáscsökkentők hatására sem csökkent. A borzalom karácsony másnapjának éjjelén következett be, amikor szinte eszméletemet veszítettem a fájdalomtól. Ettől kezdve hormongyógyszert szedtem, ami ugyan megakadályozta az endometriózis terjedését, de nem tüntette el belőlem. A gyógyszer hatására megszűnt a menstruációm. Néhány ismerősöm megállapította, hogy fel van püffedve az arcom, visszatérő migrénem volt, és sorozatos rosszul létek gyötörtek. Nemcsak az egészségem, hanem az életem, az egész-létem felborult. A magánéletem teljesen megszűnt, a munkahelyemen nagy nehezen eltöltött 8-9 óra után rögtön hazamentem pihenni. Gyenge voltam és állandóan feküdni akartam. A gyógyszer annyira felborította a hormonrendszeremet, hogy úgy éreztem nincs erőm élni, alig vonszoltam magam. Másfél év gyógyszerszedést követően annyira rosszul lettem, hogy otthon feküdtem és azt kívántam, hogy vagy így vagy úgy, de legyen vége ennek a szenvedésnek. Ekkor az orvosi szakvélemény szerint az endometriotikus cisztám kicsit összehúzódott, de nem tűnt el. Az nyilvánvaló volt, hogy a hormongyógyszer szedését abba kell hagynom, viszont a nyugati orvoslás nem adott további útmutatást, hogy mi fog történni, hogy milyen lesz az élet a gyógyszer elhagyása után! 

Tehetetlennek éreztem magam. Egy időben olvasgattam az endometriózissal küszködő nők bejegyzéseit, és az orvosok szaktanácsait az interneten, de ezek inkább elijesztettek, mivel azt a hivatalos álláspontot erősítették, hogy az endometriózis tünetei kezelhetők, de a betegség nem gyógyítható.  Otthon szinte már csak vegetálva, az interneten olyan gyógyítási szemléletmódra bukkantam, amely empátiával társulva egyénre szabott programot írt elő az egészség, azaz a testi, lelki és szellemi egyensúly helyreállítására. A méregtelenítő és tisztító kúrák a folyamatos terapeuta felügyelet mellett megtették hatásukat: néhány hét múlva jobban éreztem magam, fokozatosan visszatért az életkedvem és életerőm. A gyógyulás teljes életmódváltással járt: megváltozott az étkezésem, az egészséges ételek fogyasztásának köszönhetően könnyebbnek, tisztábbnak kezdtem érezni magam.  Néhány hónap elteltével abbahagytam a hormongyógyszer szedését, és a cisztám nem nőtt tovább! Hatha jóga légzőgyakorlatokat kezdtem végezni, amelyek hatására még frissebbnek, erősebbnek és végre egészségesnek éreztem magam.

 

Újrakezdtem az életemet: megtanultam helyesen lélegezni, egészségesen étkezni, figyelni kezdtem a testem jelzéseire. Korábban egyáltalán nem foglalkoztam a testemmel, úgy tekintettem rá, mint egy tárgyra, amely kiszolgálja szellememet. Most nemcsak megértettem, de meg is éreztem mit jelent, amikor érzem, sőt szeretem a testemet. A testi tisztulás eredménye lelki és szellemi szinten is megjelent:  jobban tudtam összpontosítani, sokkal nyugodtabbá váltam, még a stresszes hétköznapokat is könnyebben viseltem.

 

Az érzelmi traumák eredetének feltárása és a blokkpontok oldása is rengeteget segített megingott testi-lelki egyensúlyom helyreállításában. A sokkhatásra felborult idegrendszeremet és hormonrendszeremet különböző  energetikai módszerekkel, meditációkkal is támogattam. A Kristályakadémián® olyan energetikai kezeléseket sajátítottam el, amelyek tisztították és egyensúlyba hozták csakráimat - energetikai központjaimat.

Az életem megújult, a még megmaradt kicsi cisztám nem okoz problémát,  teljesen panaszmentes vagyok, a menstruációm gyönyörű tiszta és fájdalommentes. Újból nőnek érzem, és szeretem magam!

Gyógyulásom folyamata során egyre több olyan nővel találkoztam, akit érint az endometriózis vagy más női betegség problémája. Mivel saját bőrömön éltem át a fájdalmakat, majd a gyógyulás örömét, a portálon keresztül szeretném összegyűjteni és közzétenni az alternatív gyógyulási lehetőségeket. A tudatos, egészséges életmód bemutatott formái a betegségek megelőzésében, és az egészség megőrzésében is segítenek.

 

Bakonyi Gyöngyi