Candida-diétás receptek
Receptek a Candida-diétás szakácskönyvből - szerző Gail Burton -, amelyet Fülöp Norbert barátom adott ki.
Zöld üdítők a melegben
A megfelelő mennyiségű folyadék bevitele különösen fontos a forró nyári napokban. Ha el akarod kerülni a cukros üdítőket, és valami különlegesre vágysz, ajánlom a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag zöld frissítőket. Elkészítésük nagyon egyszerű, egy maroknyi lágyszárú növényt össze kell turmixolni 2-2,5 dl tisztított vízzel egy percig, majd a folyadékot leszűrni.
Édes és egészséges golyócskák
Néhány tipp az "egészséges bűnözésre": Mákos-kókuszos köles és hamis csokis golyók
Hogy miért nem tanultam meg korábban főzni?
....és hogyan készítem az ételeket ma?
Gyerekkoromban nagymamám ösztönös főzéstudományát csodáltam, aki szerintem soha nem látott szakácskönyvet, a hozzávalókat érzéssel adagolta és keverte egymáshoz. Mivel vidéken nőttem fel, a hagyományos magyar ételek, mint csirkepaprikás, töltött káposzta, rántott hús, pacal, kolbász és még sorolhatnám, szerepeltek mindennapi ételeink között. Bár a nagyon zsírosat és vörös húsokat nem tudtam megenni, az ételekben hagyományosan keveredett a hús, krumpli, rizs, tej, tészta, zsír és cukor.